top of page

Ons verhaal

Van feest- en evenementen locatie tot Brasserie Movri

“MOVRI”, voor vele inwoners van Boortmeerbeek, maar ook ver daarbuiten klinkt het letterlijk als muziek in de oren… Jarenlang was het de naam van de Feest- en evenementen locatie bij uitstek. Movri gaat dan ook reeds jaren terug. Het verhaal neemt zijn start in 1949. Oorspronkelijk gebouwd als concertzaal voor de plaatselijke fanfare, de MOedige VRIenden, vandaar de naam. Eind jaren ’60 stopt de fanfare met bestaan en raakt de zaal in verval.

Het zal tot 1988 duren voor het gebouw zijn volgende eigenaar kent en een totaal renovatie ondergaat, wat de eerste stappen betekenen naar de “MOVRI” zoals iedereen hem wellicht het beste kennen zal.

 

Toch is het pas in 2010, met Cris & Michael aan het roer dat MOVRI een heuse rollercoaster blijkt. Na een nieuwe opknapbeurt, weten zij met Movri een plek te veroveren in het hart van de vele gasten die ze mogen ontvangen! MOVRI groeit uit tot een gekende “hotspot” voor dansfeesten, concerten, musicals, filmopnames, videoclips, en de maandelijkse Travestierevue van Cris alter ego Loulou Bijou!

2020, wat oorspronkelijk een feestjaar moest worden, zorgde voor de ommekeer… Een klein virus uit China zette de wereld letterlijk op z’n kop. Evenementen, danszalen, feesten, … alles ging op slot. Voor Cris & Michael een onzekere periode met vele vraagtekens, maar, positief en optimistisch zoals ze zijn weigeren ze zich zomaar gewonnen te geven, en beslissen ze, nog lang voor duidelijk werd dat de feestzaal een eindig verhaal zou worden MOVRI een nieuw leven te geven in zijn thuishaven Boortmeerbeek. MOVRI was klaar voor een nieuw begin, een kleine broer met MOVRI Brasserie!

MOVRI Brasserie, Een nieuw avontuur, een andere locatie, dat zeker! Maar met dezelfde sfeer, warmte, liefde en passie voor hun klanten, elke keer opnieuw! Bij hen ben je welkom voor een vlugge snack, een lekkere maaltijd, het voordelige “Weekend Verrassingsmenu”, zomerse ijsjes of lekkere pannenkoeken! In een mooi en stijlvol kader, zoals je dat van hen gewend bent, binnen of op het ruime tuinterras ontvangen ze u en uw gezelschap met de glimlach!

 

MOVRI Brasserie, ...dat is "Thuis in ons huis"!

MOVRI.jpg
MOVRI - Deuren.jpg
MOVRI - Stage.jpg
20151002_Sociale reportage ZW1_8675 als
79197726_3086336681393788_51683890836505
IMG_2537 (2017_10_15 16_53_46 UTC).JPG

Cris & Michael

bottom of page